Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Μέρος της αποστολής του Ιδρύματος Γ&Α Μαμιδάκη είναι η μετάδοση γνώσης και η στήριξη της αέναης παιδείας. Για το σκοπό αυτό, και σε συνεργασία με φορείς και οργανισμούς των οποίων το έργο στηρίζουμε, υλοποιούμε πληθώρα εκπαιδευτικών δράσεων και προγραμμάτων για μαθητές, εκπαιδευτικούς και καλεσμένους. Στόχος μας να ευαισθητοποιήσουμε και να φέρουμε την τοπική μας κοινωνία σε επαφή με τη σύγχρονη τέχνη αλλά και με την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της.

Τρέχον Πρόγραμμα

turtle walk for website

Ο Περίπατος της Χελώνας!

Με έμπνευση τη φράση του Βenjamin που κάνει λόγο για τον “αργό” παραγωγικό χρόνο που οδηγεί σε μια “κρυφή γνώση,” το πρόγραμμα προσκαλεί μαθήτριες και μαθητές Γυμνασίου και εκπαιδευτικούς να λάβουν μέρος στον “Περίπατο της Χελώνας, Turtle Walk” με σκοπό να γνωρίσουν τα έργα τέχνης στο Scupture Garden του Μinos Beach art hotel στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου.

Read More »

Πρόσφατες Δράσεις

IMG 4017

Ίδρυμα Γ&Α Μαμιδάκη x We 4 All

Σε συνεργασία με τον περιβαλλοντικό και ανθρωπιστικό οργανισμό We 4 All, πραγματοποιήσαμε περιβαλλοντική εκπαίδευση σε δύο Γυμνάσια του Αγίου Νικολάου.

Read More »

Παλαιότερα Προγράμματα

Minos Seminar 2 Nov 37

2ο Εκπαιδευτικό Εργαστήριο “Wind Stories”

Το 2o εκπαιδευτικό εργαστήριο, που έφερε την ονομασία “Wind Stories,” σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τους νικητές του Βραβείου Τέχνης 2019, τον εικαστικό Θεόδωρο Ζαφειρόπουλο και τον αρχιτέκτονα Γιώργο Ρυμενίδη.

Read More »
tipping1

MKO The Tipping Point

Το Ίδρυμα Γ. & Α. Μαμιδάκη, ορμώμενο από την αποστολή του να συνδράμει στη διάχυση του Ελληνικού πολιτισμού, στην έμπρακτη σύνδεσή του με τον τουρισμό, αλλά και στην πεποίθησή του πως η καλλιέργεια και ευαισθητοποίηση των επερχόμενων γενιών είναι θέμα ζωτικής σημασίας για το μέλλον, συμμετέχει σε δράσεις που απευθύνονται σε φοιτητές και φοιτήτριες, και έχουν στόχο τη διεύρυνση και τον εμπλουτισμό των εμπειριών που τους.

Read More »
ekp5 e1548430252730

8ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Το Ίδρυμα Γεωργίου & Αριστέας Μαμιδάκη, πιστό στο όραμα και στις αξίες του αλλά και στην πεποίθησή του πως η καλλιέργεια και ευαισθητοποίηση των επερχόμενων γενιών είναι θέμα ζωτικής σημασίας για το μέλλον, υποστηρίζει το 8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, στον Άγιο Νικόλαο, Κρήτης.

Read More »
elpida1 scaled

Ένα Φεστιβάλ γεμάτο έμπνευση, εκπαίδευση και πολιτισμό

Το Ίδρυμα Γεωργίου & Αριστέας Μαμιδάκη, πιστό στο όραμα και στις αξίες του αλλά και στην πεποίθησή του πως η καλλιέργεια και ευαισθητοποίηση των επερχόμενων γενιών είναι θέμα ζωτικής σημασίας για το μέλλον, υποστηρίζει ως χορηγός το 8ο Παιδικό Φεστιβάλ Αγίου Νικολάου.

Read More »
ekp7 e1548430586286

Οι αρχαίοι ελληνικοί μύθοι ξαναζωντανεύουν σε ένα “Καλοκαίρι Μυθολογίας”

Το «Καλοκαίρι Μυθολογίας» πραγματοποιείτε στα ξενοδοχεία της bluegr Hotels & Resorts και επιδιώκει να γνωρίσει στους ξένους επισκέπτες της πατρίδας μας, μικρούς και μεγάλους, ενδιαφέρουσες πτυχές του πολιτισμού της.

Read More »
tel6

Οι «Πράκτορες του Πλανήτη» σε αποστολή διάσωσης!

Το πρώτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη διάσωση του πλανήτη από τα σκουπίδια πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2016 με τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών του 1ου, 2ου, 3ου και 4ου Δημοτικών Σχολείων του Αγίου Νικολάου, Κρήτης.

Read More »
ekp9 e1548433806326

ECOWEEK Κρήτη 2016

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου στην Κρήτη σηματοδότησε την έναρξη της φετινής τουριστικής σεζόν με ένα περιβαλλοντικό μήνυμα. Σε συνεργασία με τη ΜΚΟ ECOWEEK, το Ίδρυμα Γ. & Α. Μαμιδάκη, την bluegr Hotels & Resorts και την Περιφέρεια Κρήτης Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου.

Read More »
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανεπιστημίου 56, Κτίριο ΕΡΜΗΣ
Τ.Κ. 10678, Αθήνα
Τηλ +30 215 500 7712