Η Χιλιανή τέχνη ταξιδεύει στην Κρήτη

CECILIA CAMPOS Chile 1

Share Article

Αποκαλύπτοντας συνδέσεις που ξεπερνούν τις γεωγραφικές αποστάσεις

Ιούλιος 1999

Το καλοκαίρι του 1999 το Minos Beach art hotel στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης άνοιξε τους φιλόξενους κήπους και τις αίθουσές του στη Χιλιανή τέχνη. Η έκθεση έφερε στον Άγιο Νικόλαο οκτώ δημιουργούς, σε ένα πολυπρόσωπο κολάζ γλυπτικής, ζωγραφικής, φωτογραφίας, θεάτρου, ποίησης και τραγουδιού.

Σκοπός των εκδηλώσεων δεν ήταν άλλος παρά να διαπιστωθεί πόσο κοντά βρίσκονται οι πολιτιστικές, πολιτικές και ανθρώπινες σχέσεις χωρών που τόσο απέχουν μεταξύ τους γεωγραφικά. Το εγχείρημα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Χέρι-χέρι ο Καζαντζάκης με τον Νερούντα και οι κρητικές μαντινάδες με τις Χιλιανές και λατινοαμερικάνικες μπαλάντες απέδειξε στους Έλληνες, τους Χιλιανούς αλλά και τους ξένους που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις ότι είναι εύκολο να ξεπεραστούν οι χιλιομετρικές αποστάσεις.

Όσον αφορά τον πολιτιστικό πλούτο της Κρήτης, ενισχύθηκε σημαντικά. Στη συλλογή του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη, που εκτίθεται μόνιμα στο Sculpture Garden του ξενοδοχείου, προστέθηκαν νέα έργα διάσημων καλλιτεχνών, ανάμεσά του τα γλυπτά Προσφορά στον Ποσειδώνα της Cecilia Campos και Διάλογος της Lily Gazafulic.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανεπιστημίου 56, Κτίριο ΕΡΜΗΣ
Τ.Κ. 10678, Αθήνα
Τηλ +30 215 500 7712