Γεώργιος και Αριστέα Μαμιδάκη

collaze1

Ο Γεώργιος Μαμιδάκης (1929 – 1986) γεννήθηκε στο μικρό χωριό Ανώσκελη της επαρχίας Κισάμου στο νομό Χανίων.

Ως έφηβος, στα χρόνια της κατοχής πολέμησε με την Εθνική Αντίσταση.

Μετά το τέλος του Πολέμου, σπούδασε τοπογράφος και εργάσθηκε αρχικά στην Τοπογραφική Υπηρεσία.

Τα πρώτα του επιχειρηματικά βήματα συνδέθηκαν με την παραγωγή ροδέλαιου. Λίγα χρόνια αργότερα ανοίγει τις πόρτες της επικοινωνίας και της οικονομικής συνεργασίας με τη Ρωσία στον τομέα των πετρελαιοειδών.

Η ΑΕΕΠ Γ. Μαμιδάκης & Σία ιδρύθηκε το 1955 και ανέπτυξε μεγάλη δραστηριότητα στο χώρο του εφοδιασμού ποντοπόρων πλοίων. Με τη δημιουργία εκατοντάδων πρατηρίων κάλυψε τη διανομή πετρελαίου σε όλη την Ελλάδα. Μέχρι το 1983 εφοδίαζε με αργό πετρέλαιο τα Ελληνικά Κρατικά Διυλιστήρια, χρησιμοποιώντας tankers της ιδιοκτησίας της.

Παράλληλα, το 1973 ο Όμιλος Μαμιδάκη εισήγαγε για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά τα αυτοκίνητα Lada.

Ακούραστος και διορατικός επιχειρηματίας, με βαθιά αγάπη για την πατρίδα του, ο Γεώργιος Μαμιδάκης εξαγόρασε 1974 το ξενοδοχείο Minos Beach στον κόλπο του Μιραμπέλλου Κρήτης. Αργότερα απέκτησε δύο ακόμα ξενοδοχειακές μονάδες.

Προσωπικότητα πολυσύνθετη, ο Γεώργιος Μαμιδάκης ξεχώριζε για τις αξίες του, τη φρονιμάδα, τη λεβεντιά, την οξυδέρκεια, την ειλικρίνεια και το αστείρευτο χιούμορ του.

oiko6

Η Αριστέα Μαμιδάκη (1930-2010) γεννήθηκε στα Χανιά, το πέμπτο παιδί του Γρηγορίου και της Μαρίας Χαλκιαδάκη, ξενοδόχων της εποχής.

Παντρεύτηκε τον Γεώργιο Μαμιδάκη το 1940 και απέκτησαν μαζί δύο κόρες, την Μαριλένα και την Ιωάννα. Πορεύθηκε και εργάστηκε πλάι στον σύζυγό της καθ’ όλη την πορεία του και συνέχισε να εργάζεται με το ίδιο πάθος στις επιχειρήσεις τους και μετά τον θάνατό του το 1986. Η ζωή της επιφύλαξε τη χαρά να μεγαλώσει τα έξι εγγόνια της.

Δυναμική και ταυτόχρονα ήπια, γλυκιά και απαιτητική, γενναιόδωρη και πρακτική, ενστάλαξε τις αξίες της οικογένειας, της ηθικής και της δυναμικής δημιουργικότητας στις δύο κόρες της.

Οραματιστές, δυναμικοί και ακούραστοι επιχειρηματίες, ο Γεώργιος και η Αριστέα Μαμιδάκη έθεσαν τις βάσεις για την bluegr, που διευθύνει η κόρη τους Τζίνα μέχρι σήμερα. Το Ίδρυμα Γ. & Α. Μαμιδάκη συνεχίζει να τιμά την αγάπης τους για τον πολιτισμό και τη φιλανθρωπική προσφορά μέσω δράσεων που στοχεύουν στην προώθηση και υποστήριξης της τέχνης και της τοπικής Κρητικής κοινωνίας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανεπιστημίου 56, Κτίριο ΕΡΜΗΣ
Τ.Κ. 10678, Αθήνα
Τηλ +30 215 500 7712