Ίδρυμα Γ&Α Μαμιδάκη x Branding Heritage

Εργαστήριο υφαντικής τέχνης και πολιτιστικής κληρονομιάς με το Branding Heritage και το πρόγραμμα ΒΗ Kids, στο 3ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου

Κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Εθελοντισμού (Οκτώβριος 2022), και στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με τον Οργανισμό Πολιτισμού Branding Heritage, επισκεφθήκαμε τους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου του 3ου Γυμνασίου Αγίου Νικολάου με το πρόγραμμα BH Kids και την δασκάλα χειροτεχνίας Ελένη Κουκουλάκη. Κορίτσια και αγόρια έμαθαν με ποια φυτά μπορούν να βάψουν παλιά υφάσματα, πέρασαν στιμόνι σε μικρά αργαλάκια και έφτιαξαν τα δικά τους βραχιόλια από κουρέλια.

Η ιδρύτρια του Βranding Heritage, δημοσιογράφος Κατερίνα Φρέντζου, μίλησε στα παιδιά για τη διαχρονική επιρροή του ελληνικού πολιτισμού στη σύγχρονη δημιουργία και ενθάρρυνε τους νεαρούς μαθητές να αντλήσουν έμπνευση από τις ρίζες τους και να αξιοποιήσουν με διάφορους τρόπους τον πλούτο της κρητικής τους κληρονομίας.

Το BH Kids είναι μία πρωτοβουλία του οργανισμού Πολιτισμού Branding Heritage με στόχο να φέρει νέους και παιδιά πιο κοντά στις ρίζες τους, να τους ωθήσει να αντλήσουν έμπνευση από την πολιτιστική τους κληρονομιά, να χρησιμοποιήσουν τις νέες τεχνολογίες για την διάσωση της παράδοσης και να αξιοποιήσουν τον πλούτο του ελληνικού πολιτισμού προκειμένου να αναπτύξουν επιχειρηματικές ιδέες με εξωστρέφεια και ανταγωνιστικότητα.

Συνδέοντας παρελθόν, παρόν και μέλλον το BH Kids αναπτύσσει συνέργειες με καταξιωμένους καλλιτέχνες, τεχνίτες και δημιουργούς προκειμένου να συμβάλλει στη διάσωση και αναβίωση αρχαίων τεχνικών με την καταγραφή και τη μετάδοσή τους στη νέα γενιά.

Ευχαριστούμε θερμά την Διευθύντρια του Γυμνασίου, κα. Μαρία Χατζηπαναγιώτη, την καθηγήτρια καλλιτεχνικών κα. Ντιάνα Ζερβάκη και όλα τα παιδιά που παρακολούθησαν με ενθουσιασμό το σεμινάριο και μας εξέπληξαν με τον σεβασμό τους προς την κρητική παράδοσή τους.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανεπιστημίου 56, Κτίριο ΕΡΜΗΣ
Τ.Κ. 10678, Αθήνα
Τηλ +30 215 500 7712