Ίδρυμα Γ&Α Μαμιδάκη x Παιδικό Φεστιβάλ Αγ. Νικολάου 2022

Ενίσχυση του Φεστιβάλ και οργάνωση προ-φεστιβαλικής δράσης στο Sculpture Garden του Minos Beach art hotel

Το 11ο Παιδικό Φεστιβάλ Αγίου Νικολάου, η ετήσια γιορτή τέχνης και παιχνιδιού που οργανώνει ο Δήμος Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Αθλητικό Οργανισμό (ΠΑΟΔΑΝ), πραγματοποιήθηκε μετά από δύο χρόνια σιωπής λόγω πανδημίας στην πόλη του Αγίου Νικολάου το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Ιουνίου 2022. Με πληθώρα δράσεων για μικρότερα και μεγαλύτερα παιδιά, το φεστιβάλ έχει γίνει πολυαγαπημένος και πολυαναμενόμενος θεσμός.

Με πολλή χαρά ενισχύσαμε και φέτος το Φεστιβάλ, στηρίζοντας την υλοποίηση της παράστασης Ο Καραγκιόζης στο Ωδείο, σε επιμέλεια Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλου, με ζωντανή μουσική του Οδυσσέα Κωνσταντόπουλου.

“Ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος είναι γνωστός για την ικανότητά του να παίζει πολλά όργανα, τη συνεργασία του με καταξιωμένους καλλιτέχνες ως μουσικός, τραγουδιστής, τραγουδοποιός και ηθοποιός, αλλά και το ανήσυχο πνεύμα του. Παίρνει θέση πίσω από τον μπερντέ και στήνει το δικό του Θίασο Σκιών με ένα εξίσου πληθωρικό και σαρωτικό λαϊκό ήρωα: Τον Καραγκιόζη!

Στην παράσταση Ο Καραγκιόζης στο Ωδείο, ο Καραγκιόζης καλείται να στήσει –τι άλλο;– ένα Ωδείο και ο Αλκιβιάδης βρίσκει την ευκαιρία να παρουσιάσει τα μουσικά όργανα μέσα από τους αγαπημένους ήρωες της λαϊκής μας παράδοσης με ζωντανή μουσική και φρέσκια ματιά. Ο μπάρμπα-Γιώργος, ο Μορφονιός, ο Νιόνιος, ο Σταύρακας και τα Κολλητήρια, όλοι θέλουν να συμμετέχουν και να διδάξουν κι αυτοί στο ασυνήθιστο αυτό Ωδείο καταλήγοντας να τραγουδάνε όλοι μαζί: παιδιά, γονείς και φιγούρες σαν μια παρέα.”

Επιπλέον, οργανώσαμε μια προ-φεστιβαλική ξενάγηση στο Sculpture Garden του Minos Beach art hotel. Μια περιπλάνησή στον συναρπαστικό χώρο του Κήπου έδωσε την ευκαιρία σε 30 παιδιά και τους γονείς τους να ανακαλύψουν κρυμμένα έργα, να δουν από κοντά μεγάλα επιβλητικά έργα και άλλα μικρότερα, και να αναπτύξουν νέους τρόπους προσέγγισης των έργων σύγχρονων καλλιτεχνών.

Ραντεβού το καλοκαίρι του 2023 για το 12ο Φεστιβάλ!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανεπιστημίου 56, Κτίριο ΕΡΜΗΣ
Τ.Κ. 10678, Αθήνα
Τηλ +30 215 500 7712