Ιστορίες από την Θάλασσα έως την Ακτή

lost ears of agios nikolaos5

Share Article

Όταν η θάλασσα μεταμορφώνεται σε πηγή πλούσιας καλλιτεχνικής έκφρασης

Ανάθεση έργου

Η ομορφιά της φύσης, η αγκαλιά της θάλασσας, η δροσερή παραλία είναι μερικά από τα απλά, αλλά και σημαντικά στοιχεία της ζωής που γίνονται έμπνευση για καλλιτεχνική δημιουργία. Όπως υπήρξαν η έμπνευση για την έκθεση μοντέρνας τέχνης Ιστορίες από την Θάλασσα έως την Ακτή (Sea to Shore Stories) του Κώστα Ιωαννίδη, ένα πολύπτυχο art project που παρουσιάστηκε τον Ιούλιο του 2016, στο ξενοδοχείο Minos Beach art hotel στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της Κατερίνας Γρέγου.

Το έργο έχει παρουσία σε διάφορα σημεία του ξενοδοχείου, δημιουργώντας μια διαδρομή που ξυπνάει όλες τις αισθήσεις, αποτελώντας ύμνο στην αγάπη και την κινητήρια δύναμή της.

Η διαδρομή ξεκινάει από την υποδοχή του ξενοδοχείου, όπου οι επισκέπτες θα συναντήσουν το Αιώνιο Τραγούδι (Everlasting Song), μία βίντεο προβολή από το παραμύθι «The Fisherman and His Soul,» όπου ο Oscar Wilde περιγράφει με μοναδικό τρόπο την μαγεία του κόσμου που ζει κάτω από την επιφάνεια του νερού.

Στη συνέχεια της διαδρομής η έκθεση βυθίζεται κάτω από τα νερά του Αγίου Νικολάου, όπου δεσπόζει το έργο Χαμένα Αυτιά του Αγίου Νικολάου (Lost Ears of Agios Nikolaos). Το έργο, στην πρώτη του απόδοση, αποτελείτο από 9 τσιμεντένια αυτιά, βυθισμένα στη θάλασσα της αρχαίας πόλης της Άνδρου, εκ των οποίων τα εφτά αγνοούνται σήμερα και έχουν μείνει μόνο τα δύο.

Στο τρίτο σκέλος της η έκθεση παρουσιάζει το έργο Κρεμαστοί Κήποι (Hanging Gardens), μια υποβρύχια ηχητική εγκατάσταση. Ο στόχος του έργου είναι η δημιουργία ενός ηχητικού περιβάλλοντος μέσα στο οποίο ο κολυμβητής – ακροατής «μεταφέρεται» σε έναν υποβρύχιο παραμυθένιο κήπο.


Επιμέλεια έκθεσης και καταλόγου: Κατερίνα Γρέγου

Τόπος: Minos Beach art hotel, Άγιος Νικόλαος, Κρήτη

Διάρκεια: Μόνιμη έκθεση | Ανάθεση έργου | Εγκαίνια 09.07 2016

Συμμετέχοντες Καλλιτέχνες: Κώστας Ιωαννίδης

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανεπιστημίου 56, Κτίριο ΕΡΜΗΣ
Τ.Κ. 10678, Αθήνα
Τηλ +30 215 500 7712