Η Ομάδα μας

Καθένα από τα μέλη της ομάδας του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη ενστερνίζεται τις αρχές και τις αξίες του, διέπεται από την ίδια αγάπη για την τέχνη, τον πολιτισμό, τον εθελοντισμό και την παιδεία και συνδράμει ουσιαστικά στην υλοποίηση των στόχων του.

Τζίνα Μαμιδάκη

Γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από το Αρσάκειο Λύκειο. Σπούδασε πολιτικές και οικονομικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ολοκλήρωσε τo μεταπτυχιακό της στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ στην Αγγλία. Έχει παρακολουθήσει εξειδικευμένα προγράμματα του Πανεπιστημίου Cornell στη διοίκηση ξενοδοχείων και έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα OPM του Harvard Business School. Έχει διατελέσει ενεργό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) και Αντιπρόεδρος του ΙΝΣΕΤΕ (Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων). Επιπλέον, υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ρωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, της ΕΕΔΕ, του ΣΕΒ International, του Ελληνο-Αμερικάνικου Επιμελητηρίου, του Επαγγελματικού Φόρουμ για Γυναίκες και του Επιχειρηματικού Συμβουλίου της Ελλάδας-Λατινικής Αμερικής. Είναι Επίτιμη Πρέσβειρα της Χιλής στην Κρήτη, ενώ μέσω του Ιδρύματος Γεωργίου και Αριστέας Μαμιδάκη έχει στηρίξει έμπρακτα τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία και έρευνα μέσω σημαντικών Συμποσίων Τέχνης, ομαδικών και ατομικών εκθέσεων, και ετήσιων θεσμών όπως το Βραβείο Τέχνης και το Research Residency Program. 

Μαριλένα Μαμιδάκη

Πρωτότοκη κόρη του Γεωργίου και της Αριστέας, η Μαριλένα Μαμιδάκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι κύρια μέτοχος και Διευθύνουσα Σύμβουλος των εταιριών του «Ομίλου Μ. Γ. Μαμιδάκη» ο οποίος αποτελείται από τον Πολυχώρο Πολιτισμού «ΑΘΗΝΑΪΣ» στο Γκάζι, που περιλαμβάνει θεατρική και μουσική σκηνή, αίθουσες για συνέδρια δυναμικότητας 2.500 συνέδρων, αίθουσες τέχνης και café-bar, την εταιρία παροχής υπηρεσιών «Mamidakis Catering» και τα «Athinais Tower Lofts», ένα σύμπλεγμα 70 πολυτελών κατοικιών τύπου loft με θέα την Ακρόπολη και το Λυκαβηττό. Έχει βραβευθεί από το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών και τον Σύνδεσμο Αποφοίτων Φιλεκπαιδευτικής Εταιρίας για την πολιτιστική και κοινωνική της προσφορά.

Σωτήρης Μπαχτσετζής, Καλλιτεχνικός Διευθυντής

Επιμελητής, δοκιμιογράφος και εκπαιδευτής, είναι summa cum laude διδάκτορας στην Ιστορία της Τέχνης του Technische Universität Berlin και Αναπληρωτής Καθηγητής στην Θεωρία της Σύγχρονης Τέχνης και Επιμελητικών Πρακτικών του Τμήματος Πολιτισμού, Δημιουργικών Μέσων και Βιομηχανιών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Είναι συνεργαζόμενο εκπαιδευτικό προσωπικό στο Πρόγραμμα Ευρωπαϊκού Πολιτισμού του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και στο Διεθνές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Μουσειολογίας του ΑΠΘ. Είναι ερευνητής Fulbright (2009) στο Columbia University της Νέας Υόρκης και έχει επιμεληθεί εκθέσεις όπως τις Homemade Exotica στο Βερολίνο (2019), Roaming Images στην 3η Μπιενάλε της Θεσσαλονίκης (2011), Open Plan στη 13η Art Athina (2007 ) και Women Only (2008). Συγγράφει δοκίμια για καταλόγους εκθέσεων και περιοδικά τέχνης. Είναι μέλος του Διεθνούς Συνδέσμου Επιμελητών Σύγχρονης Τέχνης (IKT), του Διεθνούς Συνδέσμου Κριτικών Τέχνης (AICA), της Ένωσης Επιμελητών Μουσείων Τέχνης (AAMC), της Εταιρείας Ελλήνων Ιστορικών Τεχνών (EEIT) και άλλων επαγγελματικών φορέων.

Γιώτα Δημητρίου, Director

Σπούδασε Ιστορία της Τέχνης στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος-Deree και Ιστορία και Φιλοσοφία Επιστημών στο Τμήμα ΙΦΕ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου (Μοντέρνα και Σύγχρονη Τέχνη και Επιμέλεια Εκθέσεων). Παράλληλα με τις σπουδές της, πραγματοποίησε πρακτικές στην Εθνική Πινακοθήκη της Σκωτίας και στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ για παιδιά και νέους KinderDocs (Μουσείο Μπενάκη), ενώ εργάστηκε για ένα διάστημα ως Art Registrar Assistant με την επιμελήτρια Γαλήνη Νόττη στη συλλογή τέχνης του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδος. Ήταν μέρος του NEON Curatorial Exchange 2020, μια πρωτοβουλία σε συνεργασία με την Whitechapel Gallery. Για δύο χρόνια εργάστηκε ως gallery/curatorial assistant σε γκαλερί σύγχρονης τέχνης της Αθήνας όπου συν-επιμελήθηκε πολλές εκθέσεις και συμμετοχές σε φουάρ του εξωτερικού.

Γιώργος Γυπαράκης, Καλλιτεχνικός Σύμβουλος

Εικαστικός καλλιτέχνης και καθηγητής στην Αρχιτεκτονική Σχολή του ΕΜΠ στο Τμήμα Εικαστικών Τεχνών. Σπούδασε γλυπτική στη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και γραφιστική στη Βακάλο, Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών, Αθήνα. Έχει ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (Α.Σ.Κ.Τ.) στο πλαίσιο του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (I.K.Y.). Έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε ιδρύματα τέχνης και μουσεία σε όλο τον κόσμο, όπως η Μπιενάλε XLVI της Βενετίας, η «Triennale Γλυπτικής», Οσάκα της Ιαπωνίας το 95 ‘, το ΕΜΣΤ Ελλάδα, το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Τελ Αβίβ, το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης , Θεσσαλονίκη, το Μουσείο Μπενάκη Αθήνα, το Πολιτιστικό Κέντρο Vangjush Mio, στην Κορίτσα, Αλβανία, καθώς και στο Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ και στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Έργα του βρίσκονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανεπιστημίου 56, Κτίριο ΕΡΜΗΣ
Τ.Κ. 10678, Αθήνα
Τηλ +30 215 500 7712