Βραβείο Τέχνης

Το Βραβείο Τέχνης του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη στοχεύει στην προβολή και οικονομική υποστήριξη σύγχρονων καλλιτεχνών, με απώτερο σκοπό την προώθηση της αριστείας στον τομέα της τέχνης.

Η αγάπη για την τέχνη, καθώς και η βαθιά επιθυμία για ανάδειξη, υποστήριξη και προβολή της ελεύθερης καλλιτεχνικής έκφρασης οδήγησε το 2019 το Ίδρυμα Γ. & Α. Μαμιδάκη στη θέσπιση του ομώνυμου Βραβείου Τέχνης.

Το Βραβείο επιστεγάζει τις τριαντάχρονες προσπάθειες αρωγής και ενίσχυσης της καλλιτεχνικής πρωτοπορίας, η οποία ακόμα και σήμερα χρήζει της δέουσας προβολής και επικουρίας στο πλαίσιο ενός παγκοσμιοποιημένου περιβάλλοντος καλλιτεχνικής παραγωγής.

Το Βραβείο υποστηρίζει σύγχρονους καλλιτέχνες προσφέροντάς τους – εκτός από το χρηματικό έπαθλο των 10.000 ευρώ – τη δυνατότητα να δημιουργήσουν site specific εικαστικό έργο το οποίο όχι μόνο θα αποτελέσει μέρος της συλλογής του Ιδρύματος που βρίσκεται σε μόνιμη έκθεση στο Sculpture Garden του Minos Beach art hotel στην Κρήτη, αλλά θα ενταχθεί και σε μια σημαντική πολιτιστική κληρονομιά.

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ 2022

Γεώργιος Γυπαράκης – Εικαστικός, Καθηγητής στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

Πολίνα Κοσμαδάκη – Ιστορικός Τέχνης, Επιμελήτρια Μοντέρνας και Σύγχρονης Τέχνης του Μουσείου Μπενάκη

Σωτήριος Μπαχτσετζής – Καλλιτεχνικός Επιμελητής Ιδρύματος Γ&Α Μαμιδάκη, Ιστορικός Τέχνης & Επιμελητής

Νίκος Ναυρίδης – Εικαστικός, Καθηγητής Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας

Αλέξανδρος Ψυχούλης – Εικαστικός, Καθηγητής Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Παν/μίου Θεσσαλίας

Νικητές προηγούμενων βραβείων

3 2 2 min

Ileana Arnaoutou-Ismene King: Tender shell geophilia (2022)

Για το έργο «Tender shell geophilia» απονεμήθηκε από κοινού το Βραβείο Τέχνης Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη 2022 στις καλλιτέχνιδες Ιλεάνα Αρναούτου (1994) και Ισμήνη Κινγκ (1993). Το έργο προστέθηκε στη συλλογή του Ιδρύματος το 2022

Read More »
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανεπιστημίου 56, Κτίριο ΕΡΜΗΣ
Τ.Κ. 10678, Αθήνα
Τηλ +30 215 500 7712