MKO The Tipping Point

Συνεργασία του “The Tipping Point” με το Ίδρυμα Γ. & Α. Μαμιδάκη

Το Ίδρυμα Γ. & Α. Μαμιδάκη, ορμώμενο από την αποστολή του να συνδράμει στη διάχυση του Ελληνικού πολιτισμού, στην έμπρακτη σύνδεσή του με τον τουρισμό, αλλά και στην πεποίθησή του πως η καλλιέργεια και ευαισθητοποίηση των επερχόμενων γενιών είναι θέμα ζωτικής σημασίας για το μέλλον, συμμετέχει σε δράσεις που απευθύνονται σε φοιτητές και φοιτήτριες, και έχουν στόχο τη διεύρυνση και τον εμπλουτισμό των εμπειριών που τους.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός The Tipping Point με την υποστήριξη του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη, υλοποιεί τη δράση “Συνδέοντας σχολεία της Κρήτης με τον κόσμο του Τουρισμού” που έχει ως στόχο την ανάδειξη της αξίας του κλάδου του Τουρισμού ως επιλογή ακαδημαϊκής και επαγγελματικής σταδιοδρομίας.

Πιο συγκεκριμένα, η εν λόγω δράση επικεντρώνεται στην ανάπτυξη της τουριστικής συνείδησης που «βλέπει» πέρα από τα παραδοσιακά πρότυπα τουριστικών επαγγελμάτων και εμπειριών εντός της τουριστικής σεζόν καθώς και στην κάλυψη της ανάγκης για ενημέρωση μαθητών για το συγκεκριμένο κλάδο.

Πρόκειται να υλοποιηθεί αρχικά σε 5 σχολεία της Κρήτης, όπου οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μέσω Live Video με επαγγελματίες του χώρου και να θέσουν τις δικές τους ερωτήσεις, σχετικά με επιλεγμένες θεματικές ενότητες του τουρισμού. Για παράδειγμα, ποιες είναι οι θέσεις εργασίας σε μια ξενοδοχειακή μονάδα, τι σημαίνει ο τουρισμός για μια τοπική οικονομία, εναλλακτικές μορφές τουρισμού, ποια είναι η καθημερινότητα ενός σεφ, πώς δημιουργώ τη δική μου τουριστική επιχείρηση, ποιος είναι ο ρόλος ενός ξενοδόχου, τουριστικό μάρκετινγκ, κλπ.

Για την υλοποίηση της δράσης, η οποία θα διαρκέσει 15 μήνες, θα δημιουργηθεί μια κοινότητα μεντόρων που θα αναλάβει να ενημερώσει τους μαθητές τόσο για τις προοπτικές εξέλιξης που υπάρχουν στον κλάδο του τουρισμού, αλλά και πως έχει αλλάξει η τοπική οικονομία και κοινωνία μέσα από τον Τουρισμό. Η κοινότητα αυτή θα αποτελείται από μέντορες διαφόρων ειδικοτήτων τουριστικών επαγγελμάτων καθώς και από διαφορετικά τμήματα μιας ξενοδοχειακής μονάδας, έτσι ώστε να παρουσιάζονται όσο το δυνατόν περισσότερες επαγγελματικές επιλογές στο συγκεκριμένο κλάδο.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανεπιστημίου 56, Κτίριο ΕΡΜΗΣ
Τ.Κ. 10678, Αθήνα
Τηλ +30 215 500 7712