2ο Εκπαιδευτικό Εργαστήριο “Wind Stories”

Από τους Θεόδωρο Ζαφειρόπουλο και Γιώργο Ρυμενίδη, νικητές του 1ου Βραβείου Τέχνης

Ανοιχτή πρόσκληση απηύθυνε για 2η συνεχή χρονιά το Ίδρυμα Γ. & Α. Μαμιδάκη στους μαθητές και στις μαθήτριες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Αγίου Νικόλαου για το 2ο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που σχεδιάστηκε στο πλαίσιο του έργου “Come With The Wind.” Το πρόγραμμα, που φέτος έφερε την ονομασία “Wind Stories,” σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τους νικητές του Βραβείου Τέχνης 2019 και δημιουργούς του έργου, τον εικαστικό Θεόδωρο Ζαφειρόπουλο και τον αρχιτέκτονα Γιώργο Ρυμενίδη.

Συνολικά, 70 μαθητές και μαθήτριες Λυκείου συμμετείχαν και για τις δύο μέρες στο πρόγραμμα που φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο Minos Beach art hotel. Οι δύο καταξιωμένοι δημιουργοί παρουσίασαν το έργο, τη σκέψη και τη διαδικασία παραγωγής του έργου “Come With The Wind” και στη συνέχεια ξενάγησαν τους μαθητές στον χώρο της ηχητικής και γλυπτικής εγκατάστασης. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή όλων σε ένα εικαστικό εργαστήριο.

Στόχος του προγράμματος είναι οι μαθητές να έρθουν σε επικοινωνία, να συνεργαστούν και να ανταλλάξουν εμπειρίες μέσα από αλληλεπίδραση και συλλογική προσπάθεια, ώστε να πειραματιστούν με τις έννοιες του χώρου, του ήχου, της αναλογίας, της σύνθεσης και του τοπίου. Βασική αρχή του εργαστηρίου είναι η ενεργοποίηση της εικαστικής αντίληψης, η καλλιέργεια θετικών συναισθημάτων για την Τέχνη, η γνωριμία και η εξοικείωση με σύνθετες τεχνικές, με καλλιτέχνες, με κινήματα και ποικίλες μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανεπιστημίου 56, Κτίριο ΕΡΜΗΣ
Τ.Κ. 10678, Αθήνα
Τηλ +30 215 500 7712