Ο Περίπατος της Χελώνας!

Περπάτησε με το βήμα ενός αργού περιπατητή
που βγάζει βόλτα τη χελώνα του.

W. Benjamin

Με έμπνευση τη φράση του Βenjamin που κάνει λόγο για τον αργό παραγωγικό χρόνο που οδηγεί σε μια κρυφή γνώση, το πρόγραμμα προσκαλεί μαθήτριες και μαθητές Γυμνασίου και εκπαιδευτικούς να λάβουν μέρος στον Περίπατο της Χελώνας, με σκοπό να γνωρίσουν τα έργα τέχνης στο Scupture Garden του Μinos Beach art hotel στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου.

Βασικός στόχος τoυ εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η “κατασκευή” μιας συνθήκης που θα επιτρέψει στους συμμετέχοντες να αποκτήσουν μια προσωπική σχέση με ένα άγνωστο για αυτούς καλλιτεχνικό έργο, και στη συνέχεια να το αναλύσουν όχι μόνο μέσα από τη λογική αλλά και μέσα από την εμπειρία, όχι μόνο μέσα από την όραση αλλά μέσα από όλες τις αισθήσεις, ξεκινώντας μία περιπλάνηση στους κήπους του ξενοδοχείου, εφοδιασμένοι με ένα ειδικά σχεδιασμένο kit.

Αξιοποιώντας μεθόδους της διερευνητικής αποκαλυπτικής μάθησης, οι μαθητικές ομάδες ερμηνεύουν και αποτυπώνουν (κείμενο, εικόνα, voice-over) με ιδιοσυγκρασιακό τρόπο τα καλλιτεχνικά έργα, αφού έχουν προηγουμένως χαράξει μία διαδρομή με ψυχογεωγραφικά χαρακτηριστικά προκειμένου να τα εντοπίσουν μέσα στον περιβάλλοντα χώρο όπου αυτά είναι εγκατεστημένα.

Επιμέρους στόχοι του Προγράμματος είναι η συναισθηματική βίωση του έργου στον χώρο (μικροπεριβάλλον) όπου βρίσκεται, η καλλιέργεια των αισθήσεων (αισθάνομαι), της αντίληψης (σκέφτομαι) και της ικανότητας για δημιουργία (πράττειν), η σύνδεση της θεωρίας με συγκεκριμένες πρακτικές και δραστηριότητες (αποτύπωση, χρήση της τεχνολογίας), και η γνωριμία και οικειοποίηση του φυσικού χώρου (Sculpture Garden & Minos Beach art hotel).

Τελικός στόχος του Προγράμματος είναι να σχηματιστεί ένας ολοκληρωμένος κατάλογος με φωτογραφίες και ακουστικό υλικό για τα έργα του Μinos Beach art hotel τον οποίο θα έχουν επιμεληθεί έφηβοι επισκέπτες. Τα έργα αποκτούν εναλλακτικές, φρέσκιες αφηγήσεις και οι μαθητές αποκτούν βήμα για να εκφράσουν προσωπικά συναισθήματα, βιώματα και σκέψεις. Ανακαλύψτε περισσότερα για το παιχνίδι εδώ!

Το παιχνίδι βρίσκεται σε στάδιο προετοιμασίας και θα εγκαινιαστεί σύντομα! Μείνετε συντονισμένοι!

Σε συνεργασία με

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανεπιστημίου 56, Κτίριο ΕΡΜΗΣ
Τ.Κ. 10678, Αθήνα
Τηλ +30 215 500 7712